De ce proiectele de tuneluri au lipsit pentru o perioadă de timp de pe agenda României? Ce fel de expertiză presupune un astfel de proiect, mai ales atunci când ne referim la exploatarea lui în siguranță?
Unde căutăm specialiștii, cum ne ajută tehnologia și soluțiile digitale în acest sens? Ce este de făcut pentru a ne pregăti să facem pasul următor în dezvoltarea unei infrastructuri de transport care are avantaje majore pentru fluidizarea și eficientizarea mobilității și nu numai?
La toate aceste întrebări ne răspunde doamna Mariana Garștea, specialist în monitorizare structurală & geotehnică și în soluții pentru transformarea digitală a infrastructurii, în prezent CEO la Sixense România. Compania face parte din Sixense Group, cu o bogată experiență la nivel internațional în monitorizarea în execuție și exploatare pe proiecte de tuneluri în particular și în utilizarea de soluții digitale pentru optimizarea și prelungirea duratei de viață a mediului construit, în sens larg aici :https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/mariana-garstea-specialist-monitorizare-geotehnica-structurala-tunelurile-rutiere-feroviare-romania-nevoie-know-how-cel-inalt-nivel-raspunde-nivelului-risc-cazul-acestor-proiecte-20280498