Brașovul se transformă într-un pol economic major la nivel național: a devenit a treia mare piață rezidențială a țării, investește masiv în infrastructura rutieră, iar recenta inaugurare a aeroportului va contribui la toată această efervescență de investiții în mediul construit local.
Ce urmează pentru regiune? În ce fel este necesar ca factorii de decizie – autorități și dezvoltatori – să îndeplinească și o serie de standarde de calitate pentru întreținerea proiectelor realizate, nu doar pentru dezvoltarea lor? De ce anume trebuie să țină cont?
La toate aceste întrebări ne răspunde Mariana Garștea, Director general al companiei Sixense România, specializată în activitățile de urmărire a comportării construcțiilor în timp, cu ajutorul unor soluții digitale moderne și inovatoare. Doamna Garștea este, de asemenea, și co-fondatoare a APMGS, Asociația Profesională de Monitorizare Geotehnică și Structurală, care oferă principalele repere de bune practici referitoare la întreținerea corectă a sănătății structurale a mediului construit.
Iată ce ne-a explicat în continuare.https://bzb.ro/stire/despre-provocarile-mediului-construit-din-brasov-doar-activitatea-de-urmarire-a-comportarii-constructiilor-in-timp-ne-poate-da-detalii-esentiale-despre-siguranta-unei-structuri-in-exploatare-a188377